Problemi i dodatne informacije

Imate li problema sa sustavom, ili pitanja, čitajte dalje :-)

Problemi

Sustav mi ne prihvaća korisničko ime i zaporku!
Iako Ferko ima mogućnost samostalno upravljati korisničkim računima, kako bi se izbjeglo otvaranje zasebnih računa za svaku aplikaciju koju koristite Ferko se za potrebe provjere identiteta korisnika oslanja na druge fakultetske resurse. Kako biste mogli koristiti Ferko, provjerite najprije možete li se prijaviti na www.fer.unizg.hr. Ako tamo ne možete, nećete moći niti ovdje. Ako tamo možete, postoji mogućnost da Vam u bazi Ferka korisnički račun nije omogućen. Pokušajte se na Ferko prijaviti preko FerWeba (kliknite na sličicu Ferka na stranicama FerWeba). Eventualno, javite se mailom na Marko.Cupic@fer.hr.
Uspio sam se prijaviti na sustav, ali ne vidim svoje kolegije!
Ferko se sa sustavom ISVU sinkronizira periodički; na početku semestra češće, a kasnije vrlo rijetko. Ako ste tek obavili upis nekog predmeta, ili ste promjenili predmet, moguće je da u Ferku još uvijek neko vrijeme vidite predmet koji ste ispisali, a ne vidite onaj koji ste upisali. Ukoliko se problem ne riješi unutar tjedan dana, molim javite se na Marko.Cupic@fer.hr.
Ne vidim burzu grupa!
Da biste vidjeli burzu grupa, ona mora biti otvorena. Ako se radi o grupama za predavanja, vodite računa da se burza ne otvara za sve kolegije FER-a.
Ne vidim kalendar na naslovnici!
Da biste vidjeli kalendar na naslovnici, morate imati uključenu podršku za JavaScript, te ekran malo većih dimenzija. Do kalendara u tekstualnom obliku možete doći preko linka "Kalendar" na samom vrhu stranice.

Dodatne informacije

Eksport kalendara? iCal? Nešto su mi pričali o Google-u?
Ferko nudi mogućnost povezivanja s vanjskim aplikacijama za prikaz/vođenje kalendara. Detalje ćete pronaći u pomoći uz link na iCal, čim se prijavite na sustav.
Rezultati ispita i Ferko?
Rezultate ispita ćete u Ferku vidjeti samo za one kolegije koji kroz njega vode studente.
Raspored ispita? U koju dvoranu moram doći?
Na početku semestra, nakon što se napravi raspored međuispita i završnih ispita, on se automatski objavljuje u Ferku, tako da ćete termine svih provjera vidjeti u Vašem osobnom kalendaru. Kolegiji koji studente za provjeru rasporede kroz Ferko, imat će i taj detaljni raspored objavljen kroz studentske kalendare, pa ćete za te kolegije vidjeti potpune informacije. Ostali kolegiji ove informacije distribuiraju na druge načine, koji će Vam biti objašnjeni (vjerojatno na predavanjima).
Raspored labosa? U koju dvoranu moram doći?
Na početku semestra, nakon što se napravi raspored laboratorijskih vježbi, on se automatski objavljuje u Ferku, tako da ćete termine svih vježbi vidjeti u Vašem osobnom kalendaru. Kolegiji koji samostalno raspoređuju studente distribuirat će Vam sve potrebne podatke na neki drugi način.
Zakasnio sam na svoje predavanje/vježbe! Kada još mogu doći?
Otiđite na stranice kolegija o kojem se radi. Tamo ćete pri vrhu pronaći kalendar tog predmeta. U tom kalendaru objavljuju se svi događaji (predavanja, vježbe, ispiti, ...) kolegija. Pogledajte kada još ima predavanja/vježbi i u kojim dvoranama.
Rekli su mi da se za nadoknadu labosa moram prijaviti kroz Ferko. Gdje se to radi?
Nakon što otiđete na stranice dotičnog kolegija, vidjet ćete link na prijave. Na toj stranici pojavit će se popis svih prijava koje su definirane na tom kolegiju i na koje se još možete prijaviti. Dalje je lagano :-)
Praćenje aktivnosti? Što se je dogodilo?
U Ferku smo za često korištene akcije implementirali i praćenje aktivnosti. Tako od sada možete automatski biti obavještavani kada Vam se na burzi zamijeni grupa, kada se unesu bodovi neke komponente i slično. Ferko će Vam sve aktivnosti koje prati prikazivati na naslovnici. Ukoliko želite, možete otići na stranicu s osobnim postavkama, unijeti valjani e-mail i dozvoliti Ferku da Vam obavijesti šalje i elektroničkim putem, kako biste odmah doznali što se je dogodilo. Alternativno, Ferko aktivnosti objavljuje i kroz rss/atom izvore, pa se možete pretplatiti i na njih.