Seminarski rad (preddiplomski seminar): Plutajući vjetroagregati

Autor:
Kunović, Ivan
Mentor:
Vašak, Mario
Na ovim stranicama mogu se pogledati materijali napravljeni u okviru navedenog rada.
Ključne riječi:
Plutajući vjetroagregati vjetroelektrana vjetroelektrane vjetar offshore floating float windturbine wind vjetrenjača vjetrenjače
Sažetak:

Zbog ekoloških i ekonomskih razloga vjetrolektrane kao obnovljivi izvor postaju sve zanimljivije i dominantije. S obzirom da su brzine vjetrova daleko veće na pučini, nego na obalama i kopnu, cilj je postaviti vjetroelektrane čim dalje na pučinu te se zbog prevelikih morskih dubina počinju razvijati plutajući vjetroagregati. Uz brojne prednosti, dolaze i brojne mane od kojih je zasada najveća cijena takvih sustava. Cilj ovog seminara je istražiti perspektivu plutajućih vjetragregata u bliskoj i daljoj budućnosti, te usporedbom prednosti i mana komentirati isplativost investicije u takve sustave. U ovom seminaru će se proći kroz zasada poznate inačice takvih elektrana te kroz potpuno nove ideje za čim bolju efikasnost i isplativost. Također, bitno je i spomenuti kako se jedan od takvih sustava planira graditi i u Jadranskom moru te će se također i ta tema dotaknuti u ovom seminaru.

Dokumenti:
  1. Tekst rada: Seminar[2012]Kunović_Ivan.docx
  2. Prezentacija rada: Prezentacija[2012]Kunović_Ivan.pptx
Zapis stvoren:
2012-06-25 13:55:12
Zapis zaključan:
nije
Pristup javan:
postavka studenta DA, postavka mentora NE
Ovaj rad nije zaključan. Stranice radova studenata za koje postoji definiran mentor ili izravni voditelj samo mentor odnosno izravni voditelj mogu zaključati čime potvrđuju vjerodostojnost unesenih podataka. Ako stranica nije zaključana, to znači da se navedeni podatci još uvijek mijenjaju odnosno da nitko od službenog osoblja ustanove nije provjerio ove podatke.